hits

Sydenpike

Livet på Gran Canaria

Flaut å være norsk i utlandet

 • Publisert: 12.03.2018, 17:05
 • Kategori: Blogg
 • Advarsel: Dette er ikke et innlegg for hårsåre mennesker.

   

  Nå har jeg bodd på denne fine øya i snart 2 år, og hver dag overrasker det meg hvordan vi nordmenn oppfører oss i utlandet, spesielt her på Gran Canaria. Jeg ser det hver dag. Her skal jeg ikke ta alle under en kam, MEN det er så utrolig mange av oss som har lagt igjen folkeskikken hjemme i det vi går ut av døra i Norge... Derfor velger jeg å skrive et innlegg om det, i håp om at det når ut til de det gjelder. Vi er nok ikke obs på det selv, men kanskje hvis en leser dette så vil vi tenke mer over det i neste situasjon. 

  Jeg starter med å fortelle om det å ta bussen. Jeg er avhengig av bussen hver dag til jobb, sammen med andre mennesker som liker å benytte seg av kollektiv transport. Grunnen er enkel; det er billig! 

  Men det å stille seg opp i kø og vente på tur, det er noe mange ikke har hørt om før. Spesielt da eldre nordmenn. Mange er dårlig til bens, men når bussen kommer da funker bena som bare det. Ja helst så skal man løpe for å komme først, og da i samme sleng dytte andre vekk. Gjerne også slå albuen inn i sia på de som står og venter. Det ble faktisk så ille en dag at noen nesten havnet under bussen, og jeg vil ikke vite hva som kunne ha skjedd hvis den hadde begynt å kjøre. Da hadde det vært 3 personer mindre i køen. 

  Hvorfor er det så vanskelig å vente på tur? Jeg tror mange er redde for å ikke få sitteplass, men det er jo så lett og spørre høflig om en kan få lov til å sitte,eller? Jeg reiser meg gjerne opp. Mye heller det, enn å ende opp med blåmerke på kroppen fordi jeg blir dyttet i alle retninger. Det har faktisk hendt at jeg har latet som jeg har vært spansk i mange tilfeller, fordi jeg rett og slett syns det er flaut å være norsk noen ganger... Flere av  mine fastboende venner, og feks kjæresten min som er fra England er sjokkert over hvordan vi oppfører oss.. 

  Det er klart vi nordmenn er hyggelige mennesker, men jeg tror ofte ikke vi ser oss nok rundt og tenker på at det er faktisk andre mennesker enn bare oss selv. 

   

  Et annet tema er dette med å snakke høflig til personale på restauranter og bar. Vi knipser og rekker opp hånda for å få servitøren over. Og istedet for å si kan jeg få en øl vær så snill, så sier vi gjerne "ØL!" og den skal helst komme på minuttet. Også er det dette med å sitte i bar overkropp på restaurant. Ja det er varmt, veldig varmt. Men neste person som skal sitte på samme stol har ikke lyst til å få din svette over seg. Vi andre rundt har heller ikke lyst til å se en bar overkropp mens vi spiser...

  Også er det disse innkasterne vi irriterer oss sånn over, og disse som jobber med dette kan vi være så frekke vi bare vil mot. For de er jo bare masete. 

  Ja jeg skjønner det kan bli mye mas, men det er jobben deres. Og de har ofte en sjef som står og puster de i nakken. Er det vanskelig å si "nei takk" og gå høflig videre?

  Så er det språk. Vi tror ofte de fleste kan norsk. Vi prater norsk til bussjåfør, til dama i disken på Spar osv. 

   

  Over til litt humor. Det er lett å se hvem som er fra Norge. Vi har gjerne magetaske, sokker i sandalene og "I love Gran Canaria caps". Så er det disse gåstavene, da blir treningen mye enklere. Vi nordmenn elsker å gå tur i fjellene, ta bilder og nyter frokostølen. Vi vet å nyte livet på ferie! ;)

 • Publisert: 12.03.2018, 17:05
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  Kathrine

  12.03.2018 kl.17:35

  chill me såkka i sandalan xD

  Leo

  12.03.2018 kl.17:40

  Sokker i sandalene er win!

  Charlotte Sandeman

  13.03.2018 kl.12:32

  Tror grunnen til at mange av de eldre har dårlig tid er fordi dem snart skal dø! Haha!!! Værtfall det mamma sier. :D

  Men ja, jeg er veldig enig. Flaut å være Norsk her noen ganger..

  Veldig bra skrevet :)

  sydenpike

  13.03.2018 kl.12:50

  Charlotte Sandeman: haha uff da, får ikke håpe det er derfor :P

  Skriv en ny kommentar